GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Ailina – Mijn geweldige ervaring in New York!

Na 5 VWO afgerond te hebben ging ik naar NY om mijn Engels te verbeteren. Ik leerde niet alleen Engels maar ik had ook een waanzinige tijd!!!
Ailina – Mijn geweldige ervaring in New York!

Ik ben Ailina, 17 jaar oud en woon in Wageningen. Deze zomervakantie ben ik twee weken met EF naar New York (Tarrytown) geweest. Ik was op EF gekomen door een aantal reclamespotjes, die misschien meerdere van jullie ook vaak zien op YouTube of Facebook. Mij leek het altijd al leuk om te studeren in Amerika en daarmee mijn Engels te verbeteren. Een droom zal altijd blijven om mooi vloeiend Engels te praten, want Engels is niet mijn beste vak op school. Ik bestelde een brochure, bekeek waar je allemaal met EF naartoe kan en ik kwam erachter dat er een hele hoop bestemmingen zijn. Uiteindelijk heb ik voor New York gekozen, omdat ik er twee jaar geleden al was geweest en het zoooo fantastisch vond. Ik koos voor 2 weken omdat ik daarna nog zou gaan rondreizen en familie zou bezoeken in Amerika.

Toen begon de reis…..

De dag voor mijn vlucht was ik wel zenuwachtig en dacht er de hele tijd over na of ik niets vergeten was. Ik vloog alleen en had een hele fijne vlucht. Ik had wel een transfer op de site aangevraagd voordat ik wegging, die mij zou ophalen vanaf het vliegveld en naar de campus van EF in Tarrytown zou brengen. Ik moest natuurlijk al meteen Engels praten maar ik werd erg aardig verder geholpen. Na ongeveer 5 / 10 minuutjes kwam er een man met een EF boordje aan en bracht mij toen naar de campus.

Op de campus kreeg ik een ID en werd ik heel aardig en lief ontvangen door iedereen. Ik sliep met nog een ander meisje uit Zwitserland op een kamer. De campus zag er erg mooi en groot uit. Je hoeft niet bang te zijn om geen vrienden te maken, want die maak je er sowieso. Iedereen is zo open en aardig voor elkaar dat je al snel hechte vriendschappen sluit. Ik kwam zondag aan en toen konden we de campus verkennen en andere mensen ontvangen die ook aankwamen. Maandag was er een ‘Welkomstour’. We kregen een rondleiding van de campus en maakten kennis met alle andere mensen die ook op de zondag waren aangekomen. Daarna kon je nog als je wilde mee naar Manhattan, naar het Rockefeller center waar je een heel mooi uitzicht over Manhattan had. Die maandag avond kregen we ons rooster voor dinsdag t/m vrijdag. Zaterdag en zondag waren wij vrij en konden we meedoen aan activiteiten die door EF werden aangeboden. Ik was nog niet 18 en daarom had ik nog een avondklok, dit hield in dat je doordeweeks maandag t/m donderdag en zondag om 22:00 uur in jouw ‘slaap’ gebouw moest zijn. Op vrijdag en zaterdag om 23:00 uur.

Vrije tijd

Met een paar vrienden ben ik ook nog een paar keer naar Manhattan gereisd met de trein, wat ongeveer 40 minuten duurt. Je kan er heel erg goed shoppen, in het Central Park zitten of genieten van de hoge gebouwen en de stad bezichtigen. Met de EF activiteiten ben ik nog naar de Yankees (baseball) geweest, wat een leuke ervaring is al vind ik baseball zelf geen leuke sport. Het was natuurlijk wel erg gezellig met de andere mensen die ook mee waren gegaan. Ook ben ik nog naar Six Flags geweest, een pretpark in New Jersey. Er zijn echt geweldige achtbanen en het is natuurlijk een echte Amerikaanse ervaring.

De staff is ook super aardig. Ik was een keer mijn kamer sleutel kwijtgeraakt en je moest 100 dollar betalen als je hem kwijt was. Wat natuurlijk erg duur is. Ik ging toen met de security, die overal op de campus rondloopt, praten en zij zeiden dat ik gewoon even moest wachten en dat mijn sleutel hoogst waarschijnlijk zou worden teruggevonden. Ze stelden mij wel gerust, maar ik was natuurlijk nog wel bang dat hij niet terug gevonden zou worden. Maar later werd inderdaad mijn sleutel teruggevonden.

Noah, een andere staff member, is een echte vriend geworden. Hij reed ons soms gewoon van een gebouw naar een ander gebouw op de campus en ook eens naar de supermarkt. We hielpen hem met kamers controleren, want zij moeten altijd de kamers controleren als mensen onder 18 zich niet hebben afgetekend. We hebben ook tot laat UNO met hem en veel andere mensen gespeeld, wat er gezellig was.

De lessen

De lessen waren ook erg leuk, je was altijd actief bezig door veel onderwerpen in tweetallen of met de hele klas te bespreken. Grammatica, luisteren en spreken kwamen allemaal aan orde in de klas en de afwisseling verbeterd al snel je vaardigheden. Ook waren de klassen relatief klein, ongeveer 12 leerlingen, die allemaal op basis van de placement test die je moest nemen voordat je op reis ging hetzelfde niveau hadden. Je had General English lessen, waar grammatica, luisteren, schrijven en spreekvaardigheid werden behandeld en je mocht ook nog uit lessen kiezen. Ik koos bijvoorbeeld voor extra grammatica en economie, maar dit hangt natuurlijk af van wat je zelf leuk vindt. Je bent constant met Engels bezig in de lessen en daar buiten, waardoor je Engels snel vooruitgaat. De klaslokalen zijn erg modern en er hangt een fijne werksfeer.

Het was een geweldige ervaring en ik zou het zo nog een keer doen. Je Engels verbetert en je hebt ook nog eens een geweldige tijd die je nooit zult vergeten.

Wil jij ook naar New York met EF?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer