GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 betaalbare dingen om te doen in Tokio

5 betaalbare dingen om te doen in Tokio

Een budgetvriendelijk avontuur in Tokio betekent niet dat je iets hoeft te missen. Of je nu op bezoek bent of gaat studeren in Tokio, er zijn allerlei betaalbare uitstapjes waarmee je de verborgen pareltjes, de keuken en de natuur van de iconische hoofdstad van Japan kunt ontdekken.

Voor iedereen die geld wil besparen tijdens het reizen is vooruit plannen en weten waar je heen moet, het belangrijkste. Ontdek het bruisende hart van de Japanse cultuur met deze vijf tips voor slimme reizigers en zuinige verkenners.

1. Eet verse zeevruchten op de vismarkt

De beroemde vismarkt van Tokio is in 2018 verhuisd. Op de oude locatie in Tsukiji vind je nog steeds de Tsukiji Outer Market, een wirwar van kraampjes met zeevruchten die de meest verse sushi en sashimi verkopen. Hier vind je ook veel kraampjes met streetfood tegen budgetvriendelijke prijzen.

De belangrijkste vismarkt is nu op de Toyosu Markt, een kunstmatig eiland in de Baai van Tokio. Hier vinden tussen 5.30 en 6.30 uur de beroemde tonijnveilingen plaats. Je kunt hier gratis toekijken via de kijkvensters van de tonijnveiling boven de markthal, of je kunt een plekje aanvragen beneden, waar je wordt blootgesteld aan de beelden en geluiden van de veiling. Je moet vooraf reserveren om tijdens de tonijnveilingen toegang te krijgen tot dit dek en de plaatsen worden toegewezen door een maandelijks lotingsysteem.

2. Ga kringloopwinkelen

Tokio is een smeltkroes voor mode, waar mensen hun individualiteit uitdrukken door middel van kleding. Je kunt kiezen uit avante-garde, cosplay, streetwear, Harajuku, punk en gothic, waardoor het een ongelooflijke winkelstad is. Maar je hebt geen torenhoog budget nodig om naar de winkels te gaan, want de stad is ook bezaaid met geweldige kringloopwinkels. Veel daarvan zijn verstopt in verborgen steegjes, dus begin met kijken bij Mode Off en Hard Off winkels, 2nd Street stores, Treasure Factory in de wijk Koenji en Boro-Ichi vlooienmarkten.

3. Bezoek Ueno Park op kortingsdagen

Ueno staat bekend als een 'volkspark', dankzij de mix van traditioneel design en leuke attracties, midden in het centrum van Tokio. Het park zelf is gratis toegankelijk en staat bekend om de spectaculaire hanami, ofwel het bekijken van de kersenbloesem van eind maart tot begin april. De verschillende attracties in het park hebben wel een kleine toegangsprijs, meestal rond de 600 yen (zo'n 3,50 euro). Hiertoe behoren de Ueno Zoo, het Tokyo National Museum, het Shitamachi Museum en de Ueno Toshogu Shrine. Het hele jaar door zijn er echter verschillende kortingsdagen waarop je gratis of goedkoop toegang kunt krijgen:

  • 20 maart, 4 mei en 1 oktober zijn alle attracties in het park gratis.

  • Op 18 mei krijg je gratis toegang tot musea in Ueno en rond Tokio voor de Internationale Museumdag.

  • Gedurende een paar weken in mei bieden de Ueno Museumweken kortingen en kortingsbonnen voor eet- en drinkgelegenheden in de buurt.

4. Vaar over de rivier

In het zuidoosten van Tokio mondt de Sumida-rivier uit in de Baai van Tokio, de toegangspoort van de stad tot de zee. Stap aan boord van een suijo waterbus om door de waterwegen van de stad te varen terwijl je onderweg geniet van prachtige uitzichten. De boten zijn niet alleen voor toeristen bedoeld en ze worden ook gebruikt door lokale bewoners die bijvoorbeeld naar hun werk pendelen, dus ze zijn verrassend goedkoop.

Tochten met de Tokyo Cruise beginnen vanaf 860 yen (5 euro) met drie verschillende lijnen die verschillende delen van de stad met elkaar verbinden. Toegang tot de vredig aangelegde tuinen van Hama Rikyu op de Asakusa - Hamarikyu lijn is bij de prijs inbegrepen.

5. Haal je lunch onderweg

Hoewel Tokio niet bekend staat als een goedkope stad, is er geen tekort aan goedkope eetgelegenheden. Van buurtwinkels tot automaten die van alles verkopen, van soepen tot hamburgers, uit eten gaan met een studentenbudget is absoluut haalbaar.

De meest voorkomende automaten zijn die met blikjes frisdrank voor 100 tot 170 yen (tussen de 60 cent en 1 euro). Warme noedel- of rijstgerechten kosten tussen de 300 yen (1,70 euro) en 1000 yen (6 euro), en een kopje ijs kost misschien 100 yen (60 cent).

De meeste buurtwinkels bieden kant-en-klare lunches zoals bentō en onigiri. Je kunt ook een kom instant ramen uit het schap pakken, die je in de winkel kunt bereiden en opeten. Bekende restaurants werken zelfs samen met winkels zoals 7-11 om instant versies van hun best verkopende noedels aan te bieden, zoals Nakiryu - een van de beste ramenrestaurants in Tokio. Het is bijna hetzelfde als de echte en je betaalt er maar 278 yen (1,75 euro) voor. Magnetrons, waterkokers, eetstokjes en zitplaatsen in de winkel maken het gemakkelijk om onderweg van een snelle en goedkope lunch te genieten.

Leer Japans in TokioOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer