Hoe bereid je je kind voor op een taalreis met EF -7 tips
Dit artikel is bedoeld als informatie voor ouders die hun kind op taalreis sturen met EF. Neem contact op met je plaatselijke EF-kantoor als je vragen hebt.
Dus je hebt besloten om je kind een taalreis cadeau te doen, gwelidig! Hij/zij kan er nu naar uitkijken om een nieuwe taal te leren, zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur, onafhankelijker te worden en levenslange vrienden te maken van over de hele wereld.
Maar als ouder is jouw taak nog lang niet voorbij. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind zo goed mogelijk is voorbereid op het avontuur dat voor hem ligt? We hebben een aantal van de meest gestelde vragen die we van ouders krijgen beantwoord om je te helpen ervoor te zorgen dat je kind het meeste uit zijn of haar reis haalt.
1. Doe je eigen onderzoek, zodat je net zo goed voorbereid bent als je kind
Er zijn veel dingen die je als ouder moet weten over de reis van je kind, dus zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de bronnen die tot je beschikking staan. Een van de beste manieren om alles te weten te komen over wat je kind deze zomer zal meemaken, is het bijwonen van een bijeenkomst voorafgaand aan het vertrek. Deze zijn bedoeld om je zoveel mogelijk nuttige informatie te geven en je de kans te geven vragen te stellen.
Je kunt ook alle informatie vinden die je nodig hebt op ons online portaal, en je kunt ook altijd bellen met je plaatselijke EF-kantoor.
2. Praat met je kind over omgaan met geld
Er is geen vast 'juist bedrag' als het gaat om het geven van zakgeld aan je kind voor hun reis, het hangt allemaal af van hoeveel inkopen jij en je kind plannen. Bij veel taalreizen is bijna alles bij de prijs inbegrepen: eten, accommodatie, lessen, maaltijden, vluchten, vervoer en activiteiten. Je hoeft dus niet veel geld uit te geven.
Maar dit is wel een goede gelegenheid om met je kind te praten over budgetteren en omgaan met uitgaven. Misschien kun je samen een geschat budget afspreken voor de hele reis en dit opsplitsen in hoeveel er aan inkopen moet worden besteed en hoeveel er per dag of per week kan worden uitgegeven, zodat ze niet alles in één keer uitgeven. Het is ook een goed idee om hen eraan te herinneren een vast bedrag opzij te zetten voor noodgevallen.
Sommige bestemmingen worden aangeboden op basis van halfpension en op deze locaties heeft dit invloed op de hoeveelheid geld die je kind nodig heeft. Veel activiteiten zijn ook inbegrepen, maar er zijn vaak extra activiteiten die dat niet zijn. In dit geval raden we je aan om uitstapjes en excursies waar je kind in geïnteresseerd is vooraf te boeken, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze zijn ingeschreven voor de ervaring en zodat ze niet meer geld hoeven uit te geven als ze aankomen. Zonder rekening te houden met extra activiteiten, raden we een gemiddeld budget aan van 150 EUR per week in Europa, 150 USD per week in de VS en 250 AUD in Australië.
3. Het vertrouwen hebben dat je kind veilig is tijdens de reis
Voor ons is de veiligheid van onze studenten prioriteit nummer één. Een EF Leader zal je kind op het vliegveld opwachten en met de groep naar de bestemming reizen. Eenmaal aangekomen in de stad staat ons team altijd klaar om voor alle studenten te zorgen, waaronder onze EF Docenten, EF Activiteitenbegeleiders en Accommodatiemanagers.
We hebben ook een lijst met richtlijnen opgesteld, de EF Regels, die we jou en je kind vragen door te lezen en te ondertekenen voordat je met ons op reis gaat. We raden je aan om de regels samen met je kind door te nemen, zodat je er zeker van bent dat hij of zij ze volledig begrijpt en zich eraan zal houden tijdens de reis.
4. De eerste drie dagen zijn het moeilijkst, dus zorg ervoor dat jij en je kind voorbereid zijn
Na een soms lange reis komt je kind aan op een gloednieuwe locatie en het kan overweldigend zijn als ze zich in een nieuw land met veel nieuwe mensen bevinden. Soms hebben studenten wat tijd nodig om zich aan te passen - vooral als veel van de communicatie om hen heen in hun niet-moedertaal gebeurt!
Als het even duurt voordat ze gewend zijn, herinner je kind er dan aan dat het kan helpen om met de cursusleider of een van de andere medewerkers op de bestemming te praten. Zij staan altijd klaar om ervoor te zorgen dat je kind een geweldige ervaring heeft en hebben de vaardigheden om te helpen als de heimwee toeslaat.
Het is normaal dat je regelmatig contact wilt houden met je kind, vooral aan het begin van de reis. Het is een goed idee om voor vertrek af te spreken hoe en hoe vaak je contact wilt houden. Vergeet niet dat studenten de hele dag volgepland zitten met lessen en activiteiten. Je kind zal het druk hebben, dus soms zijn een paar snelle appjes beter dan proberen een lang telefoongesprek te plannen. We raden echter aan om niet elke dag te bellen, omdat dit het voor je kind moeilijker kan maken om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en soms heimwee kan veroorzaken.
5. Help je kind met inpakken voor de reis
Denk er eerst en vooral aan dat je kind zijn eigen bagage moet dragen en dat er slechts één stuk bagage in zijn ticket is inbegrepen, dus maak zijn koffer niet te zwaar of te groot - het is heel gemakkelijk om te veel bagage mee te nemen als je je kind helpt voorbereiden. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen bagageregels en maximumgewicht, variërend tussen 20-23 kg. Kijk bij je luchtvaartmaatschappij wat het maximale gewicht is en weeg de koffer voor vertrek om er zeker van te zijn dat het binnen deze limieten valt.
Het is altijd goed om wat ruimte in de koffer te laten voor souvenirs, want je kind wil waarschijnlijk herinneringen aan zijn reis meenemen.
Dit gezegd hebbende, is hier onze aanbevolen paklijst:
Voor ingecheckte bagage:
Een paar warme kledingstukken (zelfs in warme landen kan het 's nachts koud worden)
Spijkerbroek en lange broek
Een paar truien, t-shirts en topjes
Korte broeken, rokken
Kleding voor EF-disco
Ondergoed, sokken
Paraplu - je weet nooit wanneer het gaat regenen!
Schoenen, inclusief teenslippers en sportschoenen
Zwemkleding, strandlakens, zonnebril
Toiletartikelen en zonnebrandcrème (we raden je ten zeerste aan om een SPF factor 30+ mee te nemen voor bestemmingen zoals Australië, Malta, Malaga en St. Raphaël)
Als je kind bij een plaatselijk gastgezin gaat logeren, is het ook leuk om een klein welkomstcadeautje (bijvoorbeeld iets typisch Nederlands) mee te nemen!
Voor handbagage:
Oplader en wisselstekker (vooral in de VS en het VK)
Reisdocumenten, inclusief paspoort en visum (indien nodig). EF Leaders hebben de vliegtickets dus daar hoef je je geen zorgen over te maken
Medicijnen en recepten die je kind nodig heeft
Wat contant geld in de lokale valuta, een creditcard, een reisverzekeringskaart en een Europese ziektekostenverzekeringskaart (indien beschikbaar)
Camera, mobiele telefoon en een kopie van het EF studentenhandboek
6. Allergieën en speciale dieetwensen vooraf behandelen
Informeer je plaatselijke EF-kantoor zo vroeg mogelijk over de medische omstandigheden of dieetbeperkingen van je kind en wij zullen de nodige regelingen treffen. Wacht niet tot de dag voor vertrek, want dan moeten we de cursusleider en het personeel op de bestemming op de hoogte stellen. In sommige gevallen kan het zijn dat je extra moet betalen voor een voedingssupplement.
7. Gebruik onze online platforms voordat je kind vertrekt
Ons online portaal voor studenten heeft veel voordelen. Door in te loggen op ons online platform kan je kind zien wie er in zijn of haar cursus zit en contact met ze leggen voordat ze aankomen. Ze kunnen zelfs een online plaatsingstoets maken, die we gebruiken om ervoor te zorgen dat we de studenten op het juiste taalniveau plaatsen.
Als ouder kun je hier ook alle informatie vinden die je nodig hebt om jezelf en je kind voor te bereiden op hun reis. Het is een geweldige plek om alles te lezen over de reisbestemming van je kind en om onze veelgestelde vragen te bekijken. Alle formulieren zijn hier te vinden, net als alle extra's (zoals excursies) die je voor je kind wilt boeken.
Als je meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je plaatselijke kantoor. Onze vriendelijke en ervaren medewerkers staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je door alle details te loodsen.