GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Lisa: Down Under in Sydney

Met een voorliefde voor Australië ging Lisa Down Under in Sydney . Ze had een geweldige tijd en kwam met de mooiste herinneringen terug!
Lisa: Down Under in Sydney

Daar stond ik dan, met een overvolle koffer in mijn hand en op mijn rug een té zware rugzak, in de rij te wachten totdat ik mocht inchecken. Het avontuur ging naar Sydney, Australië zo ongeveer aan de andere kant van de wereld. Een reis van meer dan 24 uur, helemaal in mijn eentje.

Een paar maanden ervoor had ik de beslissing gemaakt. Ik had tijd voor mijzelf nodig en wilde ver weg. Drie jaar geleden ben ik al een keer in Australië geweest en sindsdien ben ik verliefd op dit enorme eiland. De keuze om weer terug te gaan was dus snel gemaakt. Maar wat ging ik daar doen? Ik wilde graag uit mijn comfortzone stappen, nieuwe mensen leren kennen en een geweldige vakantie beleven. Ik koos er voor om drie weken een EF talencursus Engels te doen en twee weken geen planning te hebben. Zodat ik in die twee weken zou kunnen gaan reizen of iets anders waar ik op dat moment zin in zou hebben.

Met mijn bagage liep ik vanuit het vliegveld naar buiten. Ik rook Sydney, ik hoorde Sydney en het voelde alsof ik thuis kwam.

Ik verbleef in de residentie Parklodge, zo’n 20 minuten met de bus vanaf de EF school. De residentie was super gezellig. Het viel mij meteen op hoe open iedereen was, en dat de taal daar dus totaal geen belemmering in hoeft te zijn. Mijn roommate Julia vertelde mij hoe mijn eerste dag er uit zou komen te zien. Om half 9 werd ik op school verwacht. Vervolgens was er een korte speaking test, een introductie en een kennismaking met de staff en alle nieuwe leerlingen. In de middag gingen we naar het centrum van Sydney, naar The Royal Opera House (natuurlijk!) en een hamburger eten zoals echte Australiërs dat doen. Kortom, mijn eerste dag kon niet meer stuk!

De weken die volgden waren net zo geweldig als de eerste dag. De lessen waren stuk voor stuk ontzettend leerzaam, thanks to teacher Luke! We behandelden maatschappelijke kwesties, improviseerden gesprekken voor de klas, keken documentaires en voerden discussies. Ik maakte vrienden voor het leven en ging met hen uit tot diep in de nacht. Daarnaast heb ik ook veel van Sydney en de omgeving gezien. Zo heb ik de beste pancakes of town gegeten bij Pancakes on the Rocks, voerde ik kangoeroes in het Morisset Park liep ik over The Harbour Bridge en zag ik The Three Sisters in National Park The Blue Mountains.

Nu ik terug kijk op mijn avontuur ben ik zó trots op mijzelf dat ik dit gedaan heb! Ja, het is spannend en ja, je leert jezelf ontzettend kennen. Maar het is het beste wat ik ooit gedaan heb en ik had dit nooit willen missen.

Leer Engels in SydneyOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer