GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Sabine – Live, love, London

Na haar HBO opleiding wilde Sabine niet meteen gaan werken. Een mooie reis met Engelse taalcursus als voorbereiding op haar toekomstige carrière bleek de perfecte oplossing!
Sabine – Live, love, London

In september ga ik voor 5 maanden naar Londen”, dit waren de woorden die ik in september 2014 voor het eerst uitsprak. Alles was toen nog zo ver weg en onwerkelijk. Nu, 2 jaar verder, zit ik weer thuis op de bank en lijkt Londen, helaas, weer net zo ver weg.

Mijn HBO-studie had ik afgerond en het werkende leven kon beginnen. Om mij heen gingen steeds meer vrienden reizen en ook ik ging hier steeds meer over nadenken. Eén van mijn vriendinnen ging toen naar EF Costa Rica en New York. Dit gaf voor mij de doorslag om ook te gaan. Naast een geweldige ervaring wilde ik er ook wel iets aan hebben in mijn carrière later. Engels werd dus de taal en waar kan je dit beter leren dan in de wereldstad Londen?

Na veel overleg met EF Amsterdam was uiteindelijk alles geregeld en kwam ik op zondag 13 september 2015 aan. Veel tijd om thuis te missen had ik niet. Ik woonde samen met nog vier andere meiden van EF en op maandag begon ik gelijk met school. Al snel had ik mijn draai gevonden en bleef ik ook na schooltijd graag nog even hangen. De school was klein genoeg om alle staff members en een groot deel van de leerlingen te kennen. Dit zorgde ervoor dat je je hier nooit alleen hoefde te voelen.

Ook de lessen waren zeer interessant. Het was voor mij alweer even geleden dat ik in de schoolbanken gezeten had, maar vooral de banken in de studiorooms was ik al snel weer aan gewend haha. Door de vele interacties met klasgenoten en de afwisseling van lesmethodes was geen enkele dag hetzelfde. Hierdoor bleef ik gemotiveerd en ging ik elke dag met plezier naar school. De laatste twee weken heb ik de Cambridge voorbereidingscursus gevolgd. Tijdens de cursus heb ik veel geleerd en werd ik klaargestoomd voor het examen welke ik in Nederland heb gemaakt.

Naast het serieuze gedeelte, heb ik natuurlijk ook van Londen itself genoten. Het is sowieso een top stad om een weekendje te bezoeken, maar er echt wonen maakt het toch net even anders. Zo heb ik mij geen moment verveeld, elke minuut was er wel weer iets anders te doen. Op de dagen met goed weer (wat er boven verwachting nog best veel waren) heb ik veel parken en markten bezocht. Op de dagen dat het iets minder weer was ben ik naar musea gegaan of hield ik filmmarathons met mijn huisgenootjes. Daarnaast hebben de inwoners mij echt doen verbazen. Elke kroeg, winkel of zelfs bushokje waar je kwam, maakten mensen een praatje met je. In Nederland zijn we blijkbaar toch iets gereserveerder. Was er dan tóch een moment dat ik even niet meer wist wat ik kon doen, dan kon ik altijd terecht bij de activiteitencommissie. Elke dag stond er weer iets anders op het programma. Zo ben ik onder andere met EF naar The Sky Garden, Edinburgh (Schotland) en de musical ´Les Miserables´ geweest en heb ik verschillende Salsa lessen gehad. Ook de vele feestjes die georganiseerd werden heb ik maar zelden overgeslagen.

Al met al denk ik nog vaak terug aan mijn periode in Londen. Niet alleen heb ik veel nieuwe, internationale vrienden gemaakt, sommige zijn ook echt familie geworden. Allemaal waren we onderdeel van elkaars avontuur. Mijn tijd met EF zit er helaas alweer op, maar voor jou hoop ik dat jouw tijd zo snel mogelijk kan beginnen!

Leer Engels in Londen met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer