GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 onmisbare plekken voor watersportliefhebbers

10 onmisbare plekken voor watersportliefhebbers

Als de zomer begint en de temperaturen stijgen, trekken de meesten van ons een sprintje naar het dichtstbijzijnde water. Wat is een betere manier om af te koelen en je hartslag omhoog te krijgen dan een duik in de wereld van watersporten?

Voor grote fans van strand, zand en surfen is het plaatselijke zwembad misschien niet genoeg om je honger naar activiteiten vol actie te stillen. Geen nood, er zijn veel bestemmingen waar al je watersportdromen kunnen uitkomen. Of je nu een complete beginner bent of een watersportfanaat, wij hebben de plek voor jou. Hier is onze selectie van must-visit plekken over de hele wereld voor watersportliefhebbers.

1. Kajakken: Mission Bay, Auckland, Nieuw-Zeeland

Helderblauw water en een idyllisch landschap vormen de schitterende achtergrond voor een middagje kajakken in Mission Bay in Auckland. Het gebied wordt begrensd door meerdere strandgemeenten, staat bekend om zijn bruisende energie en biedt de perfecte achtergrond voor een dag zon, sport en natuur.

2. Jetskiën: Jurassic Coastline, Bournemouth, Verenigd Koninkrijk

Liefhebbers van snelle watersporten zullen ongetwijfeld genieten van jetskiën in een prachtige omgeving aan de zuidkust. Ga op jetskisafari met een gids en verken Poole Harbor, een beschermd natuurgebied en de grootste natuurlijke haven van Europa. Het gebied staat bekend om de Jurassic Coast, een Werelderfgoedlocatie met meer dan 185 miljoen jaar geschiedenis.

3. Snorkelen: Nice, Frankrijk

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer ontspannen ervaring, is het kristalheldere water van de Franse Rivièra in Nice de perfecte omgeving om te snorkelen. Verken de rotsachtige kustlijn en verborgen rotspoelen terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

4. Zeilen: Harbor Island, San Diego, VS

Scherp je zeilvaardigheden aan op Ocean Beach in San Diego en ervaar de klassieke SoCal beach vibe. Ocean Beach is een favoriet onder zowel bezoekers als de lokale bevolking en biedt niet te missen golven en prachtige uitzichten.

5. Wakeboarden: Swan River, Perth, Australië 

Perth Wake Park, de thuisbasis van het enige kabelwakeboardpark in West-Australië, ligt iets ten zuiden van de stad. Je kunt wakeboarden op het grote meer en daarna ontspannen op het pittoreske strand.

6. Bananenboot varen: St. George's Bay, St. Julian's, Malta

Verzamel een paar vrienden en ga naar een van de beroemde stranden van Malta voor een prachtige bananenboottocht vol actie. Bewonder de schitterende kust van het eiland terwijl je door het azuurblauwe water vaart.

7. Staand peddelboarden: Waikiki, Honolulu, VS

Het staand paddleboarden begon in de jaren 1960 in Waikiki, Hawaï - waar kun je deze ontspannende sport beter beoefenen dan op de plek van oorsprong? Een geweldige activiteit voor zowel ervaren als beginnende paddleboarders, die je direct op het strand kunt huren. Het is niet alleen een geweldige workout, maar ook een ontspannende manier om te genieten van het prachtige uitzicht langs de kust.

8. Surfen: Rincon Point & Leadbetter Point, Santa Barbara, VS

Santa Barbara heeft surfspots voor zowel beginnende als doorgewinterde surfers. Voor degenen met ervaring staat Rincon Point bekend als een van de beste surfspots van de VS, met de bijnaam "The Queen of the Coast". Ondertussen heeft Leadbetter Point ten westen van de haven van Santa Barbara lichte golven, waardoor het een ideale plek is voor beginners.

9. Waterskiën: Hawkesbury River, Sydney, Australië

Met een mooie achtergrond en rustig water is Hawkesbury River de perfecte omgeving voor een waterskisessie boordevol actie. Op ongeveer een uur rijden van Sydney vind je op deze pittoreske locatie ook lokale markten en galerieën, perfect om te verkennen na een sportieve ochtend.

10. Windsurfen: Lagoon Beach, Kaapstad, Zuid-Afrika

Dit prachtige strand in het hart van Kaapstad heeft een ondiep gedeelte van ongeveer 50 meter, waardoor het ideaal is voor windsurfen. Genesteld in de wijk Milnerton kun je ook gemakkelijk het nabijgelegen landschap, de stranden, wandelpaden en de iconische Tafelberg verkennen.

Ervaar een avontuur in het buitenlandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer