GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 tips voor internationale luchthavens

10 tips voor internationale luchthavens

Reizen is misschien wel het leukste wat je maar kan doen. Nieuwe bestemmingen bieden nieuwe ervaringen, nieuwe vriendschappen, en nieuw eten om van te smullen. Maar voordat je kan genieten van die nieuwe plek, moet je er eerst zien te komen – wat betekent dat je waarschijnlijk via een internationale luchthaven reist. Of het nu je eerste, tweede of miljoenste keer reizen is, het is heel normaal om zenuwachtig te zijn om je een weg te banen door een internationaal vliegveld.

Dat is waarom ik deze lijst heb gemaakt. Als doorgewinterde reiziger weet ik dat er een paar dingen zijn die je kunt doen om de ervaring beter te maken. Dit zijn mijn top 10 tips om van internationaal reizen een makkie te maken.

Dit zijn mijn top-10 tips om van internationaal reizen een makkie te maken.

1. Inpakken als een pro

Er is waarschijnlijk geen slechter begin van je reisavontuur dan aankomen op je bestemming en je realiseren dat je acht T-shirts, één paar ondergoed, en niet bijpassende sokken hebt meegenomen. Wanneer je inpakt, moet je bij de basis beginnen. Zeven dagen betekent zeven paar sokken, T-shirts, ondergoed, enzovoorts.

Goed inpakken betekent ook zeker weten dat je de juiste opladers of stekkers hebt voor je elektronica. Je kunt snoeren en stekkers beperken door uit te zoeken welke elektronica dezelfde oplaadapparaten gebruiken. En net zoals je genoeg ondergoed hebt ingepakt voor onderweg, moet je ook genoeg muziek en tv-programma's/films downloaden of synchroniseren om je te vermaken tijdens je vrije tijd. Inspiratie nodig? Bekijk onze EF Spotify afspeellijsten.

Reisdocumenten zijn ook ontzettend belangrijk. Als je met een vliegtuig wilt reizen, moet je de juiste identificatie, het juiste paspoort en de juiste tickets hebben. En natuurlijk: check dat je paspoort niet verlopen is!

2. Kom op tijd

90% van de stress die komt kijken bij vliegvelden heeft te maken met te laat op het vliegveld aankomen. Als je ingecheckte bagage hebt is dit helemaal belangrijk. Ja, het kan saai zijn om zo vroeg door de security te gaan, maar ik beloof je: het is 1000 keer beter dan stressen in de rij. Persoonlijk probeer ik altijd 2 tot 3 uur voor vertrek op het vliegveld te zijn. Als ik daarmee ongeveer een uur over houd om rond te neuzen in de vliegveldwinkels, vind ik dat prima!

3. Security

Mensen raken altijd in de stress als het op de security aankomt. Als je erover nadenkt, willen de beveiligingsmedewerkers hetzelfde als jij. Ze willen geen zakmessen, volle waterflessen, of haarspray in je tas vinden. Het is niet leuk voor hen om je terug te sturen of spullen af te moeten nemen, en het is ook niet leuk voor jou!

Om deze (voor iedereen) ongemakkelijke situaties te voorkomen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen voordat je door de beveiliging door gaat.
Zorg er ten eerste voor dat al je vloeistoffen in één plastic zak van één liter passen.

Ten tweede, plaats je elektronica op een gemakkelijk bereikbare plaats in je tas.

Ten derde, stop je elektronica samen in een aparte bak met je plastic zak met vloeistoffen.

Als je deze eenvoudige dingen doet, kom je zonder problemen door de veiligheidscontrole.

4. Zoek gelijk je gate

Over het algemeen worden gates 45 tot 60 minuten voor het instappen aangekondigd op de vertrekmonitoren. Als je echt slim bent, heb je al waarschuwingen ingesteld via je luchtvaartmaatschappij-app die je vertellen wanneer de gate-informatie beschikbaar is. Als je net als ik de traditionele methode verkiest, ga je naar de grote schermen, zoek je je vlucht en de gate. Met je gate genoteerd en een alarm op je telefoon ingesteld voor 15 minuten voor het instappen (zodat je genoeg tijd hebt om naar de gate te lopen), ben je klaar om de terminal te verkennen.

5. WiFi

Dit is misschien wel de belangrijkste functie op de meeste luchthavens - gratis WiFi. Sommige hebben een limiet van 30 minuten (grrr), andere zijn onbeperkt (woehoe!). Het punt is dat je nu met je mobiele apparaat in de hand kunt beginnen met het onderzoeken van je bestemming. Is je vervoer vanaf het vliegveld geboekt? Heb je een hotel? Wil je weten hoe dat heerlijke restaurant heet waar je over hebt gehoord? Dit is je kans om losse eindjes aan elkaar te knopen, onderzoek te doen en plannen te maken voordat je landt.

6. Winkels

Chocolade, parfums, boeken, sushi, kleding - luchthavens hebben het allemaal. Mensen die me vertellen dat ze zich vervelen op luchthavens maken me bang. Het is net Disneyland voor volwassenen. Persoonlijk geniet ik van de ietwat sullige uitdaging om een boekwinkel binnen te lopen en een boek te vinden om uit te lezen voordat ik weer naar huis ga. Ik ga ook op zoek naar snacks die mijn eetlust voor de duur van mijn reis kunnen stillen, want hé, ik hou van snacks. Vergeet ook niet om gehydrateerd te blijven. Sommige vluchten kunnen lang zijn!

7. Luchthavenarchitectuur

Luchthavens zijn, net als openbare parken of wolkenkrabbers, ontworpen om indruk te maken. Reizen is niet langer alleen maar in het vliegtuig stappen, maar een ervaring creëren. Steeds meer luchthavens staan achter dit idee. Onderzoek de luchthaven waar je naartoe gaat en kijk wat ze te bieden hebben. Veel luchthavens hebben terrassen waar je de vliegtuigen kunt zien opstijgen en landen. Andere hebben botanische tuinen. Weer anderen laten zich inspireren door de cultuur en het landschap van de stad waar ze zich bevinden. Dit sluit mooi aan bij tip acht.

8. Vraag om hulp

Als je op zoek bent naar iets om te doen, vraag dan een medewerker om suggesties. Ontdek de beste plaatsen om te eten, winkels om te bezoeken, kunsttentoonstellingen en architecturale bezienswaardigheden. Als je een vraag hebt over je vlucht, kun je het beste een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij benaderen bij een informatiebalie.

9. Neem even de tijd om te ontspannen

Eigenlijk is dit mijn favoriete bezigheid op het vliegveld. Uiteindelijk ben je het zat om van winkel naar winkel te zwerven. Op dat moment is het tijd om een comfortabele stoel te zoeken, Netflix te openen en iets te kijken om de tijd te doden. Dit zijn mijn favoriete programma's om Engels mee te leren.

10. Het vliegtuig instappen

Piep-piep-piep! Oh ja, daar is dat alarm dat je hebt ingesteld. Het is tijd om naar de gate te gaan. Als je bij de gate bent, zorg dan dat je je instapkaart bij de hand hebt met je paspoort op de fotopagina open. Zodra je door deze laatste hindernis bent, zoek je je stoel, maak je je gordel vast en laat je de piloot de rest doen. Je bent onderweg!

Klaar om naar het buitenland te reizen?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer